Nieuwe titels in de boekhandel


Home - Theosofische Verenigingactiviteiten - uitgeverij - bibliotheek - Theosofia - online literatuur - contactgegevens

< vorige (nieuwer) > volgende (ouder)


Het wijze hart
- Het universele karakter van de boeddhistische psychologie

Jack Kornfield

Ankh-Hermes, 11-2009
ISBN 97890 202 0351 6
350 blz., paperback

Prijs € 39,50


Jack Kornfield heeft tijdens zijn training als monnik in Thailand, Burma en India, persoonlijk ondervonden hoe de Boeddhistische leer je leven kan verrijken. Hij ervoer het belang van het heilige en verheven karakter van de menselijke geest, hij analyseerde op een diepere manier zijn emoties en gedachten en hij leerde technieken die nodig zijn om de geest en het hart te helen, trainen en transformeren. Kornfield laat in dit boek zien dat de liefde en vreugde voor het leven van binnen zit en hoe je dit uit jezelf kunt halen. Het wijze hart inspireert ons om de liefde, aanwezigheid en vrijheid, die onze ware essentie is, te realiseren en vorm te geven. Het bevat verhalen uit Kornfield’s boeddhistische psychotherapiepraktijk en portretten van opmerkelijke leraren.


Jack Kornfield is een internationaal bekend meditatieleraar. Hij is mede-oprichter van de Insight Meditation Society in Barre, Massachusetts (VS), en van de Spirit Rock Center in California (VS).
www.jackkornfield.org

Superbewustzijn
- Het beleven van piekervaringen

Colin Wilson

Ankh-Hermes, 11-2009
ISBN 97890 202 0369 1

Prijs € 19,50


Ken je dat plotselinge gevoel van een intens geluk, helder inzicht en een enorm optimisme? Velen van ons hebben deze piekervaringen wel eens gehad, maar ze duren nooit lang. In Superbewustzijn laat Colin Wilson (bekend van het beroemde boek The Outsider) zien hoe je bij deze gevoelens kunt komen en hoe je ze naar willekeur kunt oproepen. Deze belevingen kunnen ons alledaagse leven veranderen. Door de geschiedenis heen waren er voorbeelden in de literatuur, kunst en filosofie van mensen die een toegenomen bewustzijn ervoeren bij extreme gevoelens. Ook bekende personen als Yeats, Blake, Sartre, Nietzsche en Robert Graves hebben allemaal te maken gehad met piekervaringen. Colin Wilson laat zien hoe we zelf dit gevoel van opperste voldoening en geluk kunnen bereiken.


Colin Wilson is auteur van vele filosofische werken en fictie boeken en schrijft voor de Daily Mail. In 1956 verscheen zijn bekendste boek The Outsider.
www.colinwilsonworld.co.uk

< vorige (nieuwer) > volgende (ouder)

Uitgeverij en boekhandel van de Theosofische Vereniging